HUOM!


Blogi muuttanut: www.tiinapasanen.fi


Blogini

Hei,

Olen Pikku. Se on hellittelynimi, jonka olen saanut mieheltäni. Asumme pääkaupunkiseuduulla ja viihdymme täällä. 

Minulla oli ruoka-aiheinen kokeilublogi vuonna 2012 ja 2013, mutta se valitettavasti tyssäsi kolmeen tekstiin. Silloin minulla ei oikein ollut aikaa kirjoittaa. Nyt olen päättänyt aloittaa harrastetasolla sen uudelleen ja kirjoittaa myöskin tätä kirja-aiheista blogia. 

Mieheni yritti ehdottaa minulle aikaisemmin, että alkaisin pitämään blogia kirjoista, mutta päätin jättää bloggaamisen siskolleni, jolla on erittäin menestynyt muotiblogi. Tämä blogi sai kuitenkin alkunsa eräästä puhelusta ystäväni Ilonan kanssa, jossa juttelimme mm. kirjoista ja kustantamoista. Puhelu oli niin täynnä ajatuksia herättäviä huomioita, että minun oli pakko perustaa tämä blogi ja samalla herättää jo kertaalleen kuopattu blogini uudestaan eloon. (Ruoka-aiheiseen blogiini pääset tästä.)Tässä blogissa en kirjoita referaatteja siitä, mitä kirjassa tapahtuu, koska sehän vain pilaisi lukukokemuksen joltakin; Saattaisin silloin sortua juonipaljastuksiin. Tämä blogini on siis ennemminkin paikka, jossa kerron, mitä mietteitä ja tunteita kirjat herättivät minussa ylipäätänsä. Blogini tarkoitus ei ole myöskään mollata kirjailijoiden työtä, mutta jos jostakin kirjassa en pidä, yritän tuoda sen esiin, toivottavasti loukkaamatta ketään.

Kirja-arvosteluihin liitän aina oman mielipiteeni lisäksi tiedot kirjasta ja myös vanhan kunnon kouluarvostelusta tutun arvosanans 4-10 väliltä. Tämä arvosana tulee omien tuntemusteni pohjalta verrattuna siihen, mitä kaikkea olisin odottanut kirjalta lukuprosessin edetessä ja miten odotukseni täyttyivät kirjan päätyttyä.Paljastan vielä itsestäni yhden asian: minulla on lievä lukihäiriö. Sen paljastaminen koko maailmalle on hieman pelottavaa, mutta samalla uskon, että tästä asiasta tulee olla rehellinen. Lukihäiriöstä ei puhuta tarpeeksi, ja jos puhutaankin, se saa negatiivisen varjon kuuntekijoiden mieleen. Aivan kuin lukihäiriöinen olisi itse valinnut olla jotenkin vajukki. Kyseessähän ei ole kumpikaan. Itse en todellakaan ole tätä valinnut, enkä toivoisi sitä kenellekkään. En myöskään ole tyhmä tai viallinen. Olen vain erilainen. Sen vuoksi, minun blogini tulee pursuamaan virheellisiä lauseita ja kirjoitusvirheitä. Pilkut eivät löydä oikeaa paikkaansa. Tulen usein sokeaksi omalle tekstilleni. Lisäksi sen takia luen myös vähän hitaasti. Kuitenkin, olen oppinut selviämään asian kanssa ja rakastan lukemista ja itselleni kirjoittamista. Nyt kirjoitan koko maailmalle ja se on kohdallani rohkeutta vaativa teko. Mitä jos kirjoituksissani on virheitä?

Toivoisin, että Sinä, hyvä lukijani, jättäisit kommentin käynnistäsi, mikäli voit. Mielelläni kuulisin mielipiteesi kirjoista, joista tänne kirjoitan. Piditkö samasta teoksesta kuin minä? Inhositko suosikkiani niin paljon, että jätit sen kesken tai poltit takassa? Vai piditkö sinä teoksesta, mikä ei iskenyt minuun? Niin tai näin, kerro toki minulle mielipiteesi! :) 

4 kommenttia:

 1. Kävin katsastamassa blogiasi kun sain siitä eilen/viimeyönä hyvän vinkin :) Kirjoitusvirheesi ovat vähissä, hyvin sä vedät!! Katsotaan jos syksyn mittaan tuohon ruusujen sotaan syventyisin. Kuvituskuvat ovat BTW ihanan laadukkaita. Mukavia lukuhetkiä ja aurinkoista kesää!! t. CO-player ;)

  VastaaPoista
 2. Hei CO-player! Kiitos ihanasta kommentistasi, se piristi. :) Mukavaa, että pidät blogistani. Suosittelen tutustumaan molempiin sarjoihin, sillä täydentävät mukavasti toisiaan. Saa samasta aiheesta kirjoitettuna kevyttä ja raskaampaa. YLE 1:ltä on tällä hetkellä tosiaan menossa se Valkoinen Kuningatar tv-sarja. Vink Vink! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana sarja! :D Löysin muuten juuri blogisi ja vlogisi. Jos en olisi anonyymi bloggaaja, en aikailisi hetkeäkään vaan pistäisin vlogin pystyyn.

   Poista
  2. Hei Maria! Mukava kuulla, että pidät sarjasta. Aiotko katsoa sen nyt uudestaan, kun se tulee telkkarista? :) Ja kiva, että löysit blogini ja blogini. Tarkoitus olisi muuttaa wordpressiin, jossa sekä tekstit että videot ovat helpompi julkaista samalla sivulla. :)

   Poista