HUOM!


Blogi muuttanut: www.tiinapasanen.fi


keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Historian havinaa heinäkuussa

Vierailimme mieheni kanssa Heavy Metal -näytelyssä, jossa on näytillä 1500-1700 -lukujen haarniskoja!! Nämä haarniskat on lainattu Joanneumista, Itävallassa sijaitsevasta asevarastosta. Mukana on myös maailmanlaajuinen harvinaisuus, hevosen paraatipanssari, joita ei kovin montaa ole maailmassa jäljellä.

Suosittelen kaikkia kiinnostuneita vierailemaan JA ehdottomasti osallistumaan opastettuun kierrokseen, sillä muuten käy helposti niin, että vain vilkaisee näitä haarniskoja, eikä näe sitä, mitä niissä ehdottomasti kannattaisi katsoa ja nähdä. Osallistuimme tällaiselle 45min opaskierrokselle ja en kadu! Opas oli hyvin asiantunteva ja taitava. Kurkatkaa lisäinfoa Heavy Metal -näyttelystä.


 Haarniskanäyttelyn jälkeen kiersimme tietenkin myös linnassa ja napsin kuvia, sen minkä ehdin. Pääasiassa kuitenkin mietin millaista olisi ollut elää kyseisessä pytingissä ja vain haaveilin. Alitajuntani muistutti minua Otto Bettmannin kirjan otsikosta: The Good Old Days: They Were Terrible! Varmaan näin on, mutta suljin sen tosiasian pois mielestäni ja vain leijuin haaveilupilvillä.


Linnassa on myös paikka, jossa saa kokeilla haarniskoita. Piti tietysti kokeilla! :D


Tämän jälkeen kuvasin arvostelupostausvideon Conn Igguldenin ja Philippa Gregoryn Ruusujen Sodista kertovista kirjoista. Videon editoinnissa meni kauemmin kuin kuvittelin ja huolellisesta valmistautumisesta huolimatta muutama virhe pääsi lipsahtamaan videoon. Näitä yritin tekstien kautta korjailla. (Selkeästi käynnyt "älä ajattele vaaleanpunaista elefanttia"-efekti!! :D)Porvoossa kävimme ystäviemme kanssa pari päivää myöhemmin,  josta bongasin nämä ihanuudet!! Ruusujen Sota -teemaan sopivan tyynynpäällisen (kuvittelen, että kuvassa oleva nainen on Jacquetta
tai Margareta Anjoulainen). Näitä tyynynpäällisiä on myynnissä vanhassa kaupungissa ISTRA-nimisessä liikkeessä, ja hänellä on myös muunlaisia historiateemaisia tyynynpäällisiä. Liikkeestä löytyy myös tuotteita useasta eri maasta esim. Intialaisia ja välimeren maiden vaatteita, sisustustuotteita jne. www.istra.fi


Lisäksi näitä ihania kirjanmerkkejä myy jokiå design -liike, ja kirjanmerkkien valmistajan nettisivuille pääset täältä: beloved.fi. He valmistavat tuotteitaan alpakka hopeasta. Liikkeessä on myynnissä myös muita lusikkajuttuja ja lisäksi muiden porvoolaisten käsityöyrittäjien tuotteita.

Molemmat liikkeet kannattaa kurkata, jos Porvoossa käyt!

Lisäksi ehdottomasti haluan vinkata kaikille historiasta kiinnostuneille Vantaalla sijaitsevan Pyhän Laurin kirkon, mikäli 1400-luvun holvet yhdistettynä 1800-luvun sisukseen kiinnostaa. Holveissa on aivan mahtavia (ulkomailta jälkikäteen kylläkin jäljennettyjä) maalauksia. Näin kesällä opas on paikalla puolenpäivän jälkeen aina kahdeksaan saakka. (Kts. tarkat ajat yltä linkistä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti